EPC-ELEKTRICITEITSKEURING

Wist je dat voor de definitieve verkoop van een woning de elektrische installatie gecontroleerd moet worden? De notaris overhandigt het keuringsverslag samen met de verkoopakte aan de nieuwe eigenaars. Opgelet, bij een woning die dateert van voor 1981 zijn er bijzondere regels van toepassing.

Wens je je woning te verkopen? Dan is een energieprestatiecertificaat verplicht. Het EPC informeert de potentiële kopers over de energiezuinigheid van de woning. Daarom moeten reclameadvertenties bijvoorbeeld de energiescore van het pand vermelden zodat je energieprestaties kan vergelijken.

Onze makelaars werken samen met professionele partners en zorgen ervoor dat u snel een interventie kan boeken. 

 

Om de keuring vlot te laten verlopen is het belangrijk dat de energiedeskundige vrije toegang heeft tot alle lokalen in het gebouw, inclusief eventuele zolderruimte en kelder. Ook de buitenzijde van het gebouw moet rondom toegankelijk zijn. Om een nauwkeurige berekening van de energieprestatie mogelijk te maken doe je er goed aan om alle technische documentatie over de woning gereed te hebben liggen voor de de energiedeskundige. Denk hierbij aan de volgende documenten:

 

  • Subsidieaanvragen (voor bijvoorbeeld een zonneboiler of spouwmuurisolatie, of renovatie)
  • Bouwplannen (praktisch in verband met de opmeting van het huis)
  • Facturen met technische informatie over de gebruikte bouw- en isolatiematerialen
  • Documentatie van de verwarmingsinstallatie
  • Eventuele foto’s die genomen zijn tijdens het bouwproces
  • Lastenboeken / werfverslagen / vorderingsstaten
  • Alle overige technische informatie over de woning

DE BESTE ONDERHANDELINGSTIPS ONTVANGEN... SCHRIJF IN OP DE NIEUWSFLASH!

Privacy beleid

Vlavast is het grootste netwerk van Vlaamstalige vastgoedprofessionals in binnen- en buitenland en biedt de beste ondersteuning aan kopers en verkopers. De zoekopdracht en onderhandelingen leidend tot een eventuele aankoop of verkoop vinden rechtstreeks plaats tussen de geïnteresseerden, zonder bemiddeling van Vlavast. Vlavast kijkt er op toe dat je als koper of verkoper in goede handen bent.

Lid worden van Vlavast als makelaar?

Kantoren

Bedrijvencentrum Challenge
Nieuwstraat 28 - 3360 Korbeek-Lo (België)

T. 016 22 00 87
Kristel Peeters

Email

info@vlavast.be