Vastgoed kopen?  Ontdek al onze diensten zodat je goed voorbereid bent!

 

Kies voor een goede voorbereiding, dat brengt op!

  

✔ goed geïnformeerd zijn is de beste voorbereiding

✔ goed voorbereid zijn betekent beter onderhandelen

✔ goede keuzes maken voorkomt verrassingen

✔ betrouwbare ondersteuning is cruciaal

goed georganiseerd zijn is minder verhuisstress

HET STAPPENPLAN VOOR EEN OPTIMALE VOORBEREIDING

1. EEN REALISTISCH BEELD VAN JE KOOPKRACHT KRIJGEN

Om een goed idee te krijgen van de marktwaarde van een pand raden wij je aan om via verschillende online tools een prijsvergelijk te maken zodat je een gemiddelde krijgt. Dat cijfer is geen exacte wetenschap maar het is wel een goede voorbereiding. 

2. EEN CORRECTE EN OBJECTIEVE WAARDEBEPALING LATEN UITVOEREN

Wil je met zekerheid weten wat nu de waarde van een pand is schakel je best een onafhankelijk schatter in. Waarom is een onafhankelijk en beëdigd schatter belangrijk bij aankoop of verkoop? Daar waar makelaars het pand vanuit een persoonlijk commercieel standpunt beoordelen, zal een schatter de beoordeling altijd onafhankelijk en objectief uitvoeren, startende vanuit een bouwkundig en constructief gezichtspunt..

3. VERRASSINGEN VOORKOMEN vOor aankoop

In heel wat landen is het gebruikelijk om een bouwinspecteur aan te stellen vooraleer men overgaat tot aankopen van een pand. Je wil tenslotte toch alle gebreken kennen van het pand van je dromen zodat je bv. rekening kan houden met een renovatiebudget gekoppeld aan de planning van de werken! Bovendien is het als koper ook interessant om een stok achter de deur te hebben op het moment dat er moet onderhandelt worden, het bespaart je van eindeloze discussies. 

4. RUIMTES BETER INSCHATTEN

Je hebt je oog laten vallen op een pand maar je kan je moeilijk voorstellen hoe je dit optimaal zou kunnen inrichten. Ruimtes kunnen moeilijk ingeschat worden wanneer de woning overvol of leeg wordt voorgesteld. Als kandidaat-koper word je hierdoor vaak afgeleid en is het nemen van een beslissing moeilijker dan gedacht.

5. EEN REALISTISCH BEELD VAN JE RENOVATIE BUDGET KRIJGEN

Je het het ideale pand gevonden maar het vraagt nog wat werk! Dan kun je met deze renovatietool eenvoudig de kosten berekenen voor de werken die in dat pand van toepassing zijn. Zo krijg je meteen een gepersonaliseerd kostenplaatje om het pand om te toveren tot jouw droomhuis. Nog een extra troef als je start met onderhandelen, ook bij de bank! 

6. STRESS, chaos en papierwerk vermijden bij verhuis

Er komt veel op je af wanneer je gaat verhuizen. Maar ook daar zorgen wij voor de nodige back-up. Je verhuis zal vlotter verlopen en je stresslevel zal beperkt worden!  Bovendien kan je dankzij een slimme vergelijkingstool heel wat geld besparen op al je contracten zoals energie, telecom, water, verhuiswagen, verzekeringen, post…! 

INTERESSE OM TE KOPEN IN HET BUITENLAND?

KIES DAN ZEKER VOOR BETROUWBARE PROFESSIONALS!

MEER ZEKERHEID en veilig kopen

Kopen in het buitenland gaat gepaard met veel vragen. Wij helpen je stap per stap bij het realiseren van je droom in Spanje, Frankrijk en Portugal.  De veiligste manier om te kopen via onafhankelijke begeleiding en juridisch advies.

EEN MISKOOP VOORKOMEN BIJ HET KOPEN VAN EEN B&B OF VAKANTIEWONING

Heb je plannen om een vakantiewoning (second home) of een B&B te kopen maar weet je niet hoe dit aan te pakken of waar te beginnen? Wij kijken met een professioneel oog naar de mogelijkheden die het pand te bieden heeft en of dat overeenkomt met de wensen die je zelf vooropgesteld hebt. Soms geven kleine veranderingen al een heel groot resultaat. Een sfeervol ingerichte vakantiewoning maakt een betere eerste indruk, verhuurt 3 à 4 keer sneller en genereert een hoger rendement. 

EEN instant thuisgevoel

Kocht je zopas een huis of appartement in Spanje, Portugal, Italië, Frankrijk…?  PROFICIAT! Nu kan het leukste deel beginnen, de inrichting : want een gezellig ingericht tweede verblijf geeft een instant thuisgevoel… Op zoek gaan naar gezellige meubeltjes, bijpassende decoratie, bed- en badlinnen, keukeninrichting enz. is een leuk avontuur dat niet alleen tijdrovend kan zijn maar ook de nodige zorgen met zich meebrengt. Waar vind je ter plaatse leuke winkels, hoe combineer je alles met elkaar zodat het een mooi geheel vormt, hoe weet je dat de meubels passen in de ruimte en hoe ga je dat alles ook ter plaatse geleverd en gecoördineerd krijgen!

Wij hebben de perfecte oplossing zodat je enkel maar aan de leuke dingen moet denken, nl. kleuren en stijl kiezen, al de rest doen wij! 

ALS EERSTE DE BESTE TIPS ONTVANGEN… SCHRIJF IN OP DE NIEUWSFLASH!

Privacy beleid

Vlavast is het grootste netwerk van Vlaamstalige vastgoedprofessionals in binnen- en buitenland en biedt de beste ondersteuning aan kopers en verkopers. De zoekopdracht en onderhandelingen leidend tot een eventuele aankoop of verkoop vinden rechtstreeks plaats tussen de geïnteresseerden, zonder bemiddeling van Vlavast. Vlavast kijkt er op toe dat je als koper of verkoper in goede handen bent.

Lid worden van Vlavast als makelaar?

Kantoren

Bedrijvencentrum Challenge
Nieuwstraat 28 - 3360 Korbeek-Lo (België)

T. 016 22 00 87
Kristel Peeters

Email

info@vlavast.be