Vastgoed verkopen?  Ontdek al onze diensten zodat je goed voorbereid bent!

 

Kies voor een goede voorbereiding, dat brengt op!

 

✔ goed voorbereid zijn betekent beter onderhandelen met kandidaat-kopers of makelaar

✔ een goede presentatie zorgt voor een betere verkoop

✔ een goed onderbouwd dossier zorgt voor minder discussies

 ✔goed georganiseerd zijn is minder verhuisstress 

HET STAPPENPLAN VOOR EEN OPTIMALE VOORBEREIDING

1. PRIJzen VERGELIJKen in de markt OM JE EIGENDOM TE SCHATTEN

Om een goed idee te krijgen van de marktwaarde van een pand kan je via verschillende online tools een prijsvergelijk maken zodat je een gemiddelde krijgt. Dat cijfer is geen exacte wetenschap maar het is wel een goede voorbereiding. 

2. EEN ONAFHANKELIJKE SCHATTING GEEFT EEN CORRECTE WAARDEBEPALING

Wil je met zekerheid weten wat je eigendom waard is, schakel dan best een onafhankelijk schatter in. Waarom is een onafhankelijk en beëdigd schatter belangrijk bij verkoop? Daar waar makelaars het pand vanuit een persoonlijk commercieel standpunt beoordelen, zal een schatter de beoordeling altijd onafhankelijk en objectief uitvoeren, startende vanuit een bouwkundig en constructief gezichtspunt.. Is de vraagprijs fout dan zal het vastgoed te lang op de markt staan en haken potentiële kopers af die initieel wel bereid waren een marktconforme prijs te betalen.

3. DISCUSSIES en wantrouwen VERMIJDEN over de staat VAN DE WONING

Zelfs al is je eigendom volgens jou in uitmuntende staat, met een onafhankelijke verkoopkeuring geef je de kandidaat-koper duidelijkheid over de bouwtechnische staat. Een verkoopkeuring werkt bovendien verkoopbevorderend en bespaart je dus veel nutteloze bezichtigingen en ellenlange onderhandelingen!

4. OPTIMALE presentatie ZORGT VOOR minder afleiding

Vastgoedstyling of homestaging brengt op! Ruimtes kunnen moeilijk ingeschat worden wanneer de woning overvol of leeg wordt voorgesteld. Kandidaat-kopers worden hierdoor vaak afgeleid en zijn bang om een beslissing te nemen.  We raden je aan om alle ruimtes zoveel mogelijk van persoonlijke spullen te ontdoen want ook dat zorgt voor teveel afleiding! Door deze kleine ingrepen zal je tot 7 x sneller verkopen! 

5. BETERE ONLINE ZICHTBAARHEID trekt meer kandidaten

Wist je dat 85% van alle zoektochten start via het internet? Wist je dat de eerste 90 seconden een beslissende factor zijn voor een kandidaat-koper om al dan niet aandacht te hebben voor je eigendom? Wist je dat we in de eerste plaats kijken naar foto’s op het internet?  Professionele foto’s en een 360° tour zijn niet meer weg te denken, kandidaat-kopers verwachten dat. 

6. een KEURIG onderbouwd dossier schept vertrouwen

Het energieprestatiecertificaat (EPC) geeft meer informatie over de energiezuinigheid van de woning.  Daarnaast dien je als particulier een verplichte elektriciteitskeuring te laten uitvoeren bij verkoop. Onze professionele partners werken over heel Vlaanderen en zorgen ervoor dat u snel een interventie kan boeken.

7. stress, chaos en papierwerk vermijden bij verhuis

Er komt veel op je af wanneer je gaat verhuizen. Naast de fysieke verhuis komt er heel wat papierwerk en planning aan te pas. Maar ook daar zorgen wij voor de nodige back-up. Je verhuis zal vlotter verlopen en je stresslevel zal tot een minimum beperkt worden! Bovendien kan je dankzij een slimme vergelijkingstool heel wat geld besparen op al je contracten zoals energie, telecom, water, verhuiswagen, verzekeringen, post… !

ALS EERSTE DE BESTE TIPS ONTVANGEN… SCHRIJF IN OP DE NIEUWSFLASH!

Privacy beleid

Vlavast is het grootste netwerk van Vlaamstalige vastgoedprofessionals in binnen- en buitenland en biedt de beste ondersteuning aan kopers en verkopers. De zoekopdracht en onderhandelingen leidend tot een eventuele aankoop of verkoop vinden rechtstreeks plaats tussen de geïnteresseerden, zonder bemiddeling van Vlavast. Vlavast kijkt er op toe dat je als koper of verkoper in goede handen bent.

Lid worden van Vlavast als makelaar?

Kantoren

Bedrijvencentrum Challenge
Nieuwstraat 28 - 3360 Korbeek-Lo (België)

T. 016 22 00 87
Kristel Peeters

Email

info@vlavast.be